Huom. Vuosiennuste perustuu planeettojen sijaintiin aurinkomerkkiin nähden. Kaikkein parhaiten se kuvaa merkkinsä tyypillisen edustajan suuntalinjoja yleisellä tasolla. Yksilöllinen horoskooppi sisältää kymmeniä kertoja enemmän tekijöitä, jotka on ehdottomasti otettava huomioon. Siksi yksilöllinen horoskooppi antaa mahdollisuuden laatia paljon yksityiskohtaisempi ja tarkempi ennuste.
ENNUSTE VUODELLE 2008

Vuoden 2008 voisi ristiä maaelementin juhlavuodeksi. Juhlan keskipisteessä ovat nyt pragmaatikot ja realistit. Kaikki, mikä on rakennettu illuusioiden ja tyhjien haaveiden varaan, on nyt vaarassa. Talouselämän puolella virkistyy tuotanto ja erityisesti rakennusala, politiikassa heräävät levossa olleet oppositiovoimat, taiteessa vallitsevat näköaistiin vetoavat tehokeinot, joilla ei ole erityistä henkistä sisältöä, tieteessä uuden impulssin saavat fysiikka ja siihen liittyvät tutkimussuunnat. Tämä vuosi ei suosi avaruuden valloitusta, mutta tuo menestystä Maa-planeetan tutkimukselle. Kaikilla elämänalueilla tullaan näkemään suuntaus keskittymiseen ja yhdistymiseen. Vuoden aikana valtarakenteet ja laillinen järjestys vahvistuvat. Mahdollisena kielteisenä suuntauksena on pysähtyneisyys ja paikalleen jähmettyminen. On myös mahdollista, että pyritään noudattamaan ennemmin lain kirjainta kuin sen henkeä. Sanoilla ja lupauksilla ei ole merkitystä, kansat ja yksittäiset kansalaiset antavat arvoa vain teoille. Vuoden jälkipuoliskolla on odotettavissa, että erilaiset petokseen perustuvat rakenteet romahtavat ja kaikki salat tulevat julki. TV-maailmassa voidaan kokea lihavia skandaaleja, jossa mediajohtajat joutuvat pyöritykseen henkilökohtaisella tasolla. Onnekkaiden ranking-listan kärjessä ovat tänä vuonna Kauris, Härkä ja – voimakkaasta vastatuulesta huolimatta – Neitsyt. Näkymät ovat hyvät myös Ravulla ja Skorpionilla. Kalojen kannattaa tehdä panostukset vuoden alkupuoliskolla. Ilmamerkit (Kaksoset, Vaaka ja Vesimies) puntaroivat elämänarvojaan ja mitä nopeammin he laskeutuvat takaisin maan pinnalle, sitä suurempaa luottamusta ja kunnioitusta he saavat kokea kanssaihmisten taholta. Tulimerkit (Oinas, Leijona ja Jousimies) puolestaan löytävät uusia käyttökohteita energialleen työelämän piirissä. Esitän tarkastelun kohteeksi 12 kuvaelmaa, jotka auttavat lukijaa paremmin ymmärtämään vuotta 2008.

Aluksi vuoden ”tekniset tiedot”: kaksi auringonpimennystä, joista toinen on rengasmainen ja näkyy Etelämantereella 7.2.2008. Tämä ei ole erityisen kiinnostava. Toinen auringonpimennys, johon jo kannattaa kiinnittää huomiota, nähdään 1.8.2008. Se ulottuu Pohjois-Amerikasta Euraasian kautta Indokiinan alueelle. Näemme myös kaksi kuunpimennystä – täydellisen 21.2.2008 ja osittaisen 16.8.2008. Hitaista planeetoista ainoastaan Pluto siirtyy toiseen merkkiin. Sen sijainti Kauriissa suuntaa huomiomme vuosiin 1762 -1777, jolloin sillä oli kunnia olla todistamassa muutamia mielenkiintoisia tapahtumia: Jemeljan Pugatshovin kapina 1773 – 1775, joka ravisteli Venäjän valtiollisia perustoja, ja Englannin siirtomaa-alueiden sota Pohjois-Amerikassa, joka päättyi Amerikan Yhdysvaltojen itsenäisyysjulistukseen 4.7.1776.

OINASOINAS

Vuoden yleisvire muistuttaa tilannetta, jossa sotapäällikön tehtäväksi annetaan kaupungin puolustus, mistä tehtävästä hän suoriutuu erinomaisesti, jopa niin, että hänet palkitaan kunniamitalilla. Oinaan ammattitaito saa ansaittua huomiota. Oinailla on tänä vuonna tilaisuus parantaa yleisesti terveyttään ja vapautua huonoista tavoista tai sairauksista, mikäli sellaisia on. Oinailla on kaikki mahdollisuudet saada ylennys tai ansaita kunniamerkki tai muu huomionosoitus.

HÄRKÄHÄRKÄ

Vuotta symboloi filosofi luovuttamassa kustantajalle traktaattiaan, jonka tarkoituksena on valaista kysymystä elämän tarkoituksesta. Kuten jo arvasitkin, tänä vuonna Härkä on aloitteellinen ja vaikuttaa mitä innoittavimmin lähimmäisiinsä. Ulkomaita koskevat, samoin kuin opiskeluun ja matkusteluun liittyvät suunnitelmat toteutuvat. Rakkauselämässä saattaa tulla mutkia matkaan, mutta ystävät ja ystävättäret ilahduttavat Härkää. On mahdollista, että Härkä liittyy tänä vuonna johonkin suureen yhteisöön, organisaatioon, yhdistykseen tai puolueeseen.

KAKSONENKAKSONEN

Vuotta kuvaa insinööri, joka tarkkaavaisesti valvoo suunnittelemansa jokisillan testausta. Vuoden aikana Kaksosten ideat ja ihmissuhteet joutuvat lujuustestiin. Ne, jotka läpäisevät testin, saavat palkkioksi ihmisten luottamuksen. Taloudellinen tilanne saattaa Kaksosilla parantua luottojen ansiosta. Työelämässä voi avautua yllättäviä uusia mahdollisuuksia, mahdollista on jopa nykyisen toiminnan vaihtaminen kokonaan uuteen.

RAPURAPU

Vuoden symboli on nuori poliitikko, joka saa yllättäen äänivyöryn vaaleissa. Vuosi auttaa Rapua solmimaan jonkinlaisen liiton jonkin vaikutusvaltaisen organisaation kanssa tai tärkeän sopimuksen. Menestystä erilaisten todistusten, päätösten tai lausuntojen haussa. Rapu voi tosimielellä alkaa opiskella jotain uutta. Ulkomaanmatkat ovat spontaaneja ja täynnä yllätyksiä – vuoden alkupuoliskolla miellyttäviä ja loppuvuodesta päinvastaisia.

LEIJONALEIJONA

Leijonan harteille lasketaan vastuullinen tehtävä, nimittäin Eläinrata-nimisen urheilujoukkueen johtajuus. Siitä on tuskin odotettavissa kunniamerkkejä sen enempää kuin mainettakaan, sen sijaan työtä on vaikka muille jakaa. Leijona joutuu opettelemaan ja soveltamaan uutta tekniikkaa sekä suunnittelemaan ajankäyttöään uudella tavalla. Terveydestä huolehtiminen tuottaa pysyviä myönteisiä tuloksia. Ihmissuhteissa koittaa vakauden vaihe. Loppuvuodesta on suotavaa, että Leijona ehdottomasti pidättäytyy pelaamasta rahapanoksin, sillä tappion riski on moninkertainen.

NEITSYTNEITSYT

Vuosi 2008 vaatii Neitsyeltä suurinta mahdollista tarkkuutta ja luovuutta – vain niiden avulla hän pystyy jo vuoden alkupuoliskolla laskemaan perustan menestykselle. Nyt on mahdollista elävöittää tunteita ja löytää omat kykynsä luovuuteen ja leikkiin. Nuoriso tuottaa iloa. Vuoden jälkipuoliskolla konfliktiherkkyys kasvaa, ja se koskee nimenomaan kumppanuussuhteita. Vuosi lupaa tapaamisia ja uusia tuttavuuksia omaperäisten ihmisten kanssa.

VAAKAVAAKA

Vuoden vinjetissä perhe muuttaa uuteen kotiin. On siis mahdollista, että Vaa’an asuinolot paranevat. Vuosi 2008 on kokonaisuudessaan erittäin suotuisa perheelle ja sukulaissuhteille. Uudet ihmissuhteet ovat epävakaita ja niissä voi olla viivytyksiä, jotka johtuvat työhön liittyvistä suunnitelmista. Vuosi ei lupaa välittömiä tuloksia; Vaa’an on hyödytöntä edes odottaa sitä, koska se vain syö hänen henkisiä voimavarojaan. Vuoden loppupuoliskolla on syytä kiinnittää vakavaa huomiota omaan terveyteen.

SKORPIONISKORPIONI

”Valokuvaaja kuvaa vuoristomaisemaa.” Tänä vuonna Skorpioni kiinnostuu jostakin asiasta tosissaan, haluaa mahdollisesti oppia jotakin uutta. Matkojen ja tapaamisten määrä kasvaa. Vanhat ystävät muistuttavat olemassaolostaan. Läheisissä ihmissuhteissa voi tulla esiin voimakkaita tunteita rakkaudesta vihaan ja takaisin, ja toinen vuosipuolisko on tässä mielessä huomattavan epävakaa. Kokonaisuutena ottaen Skorpionin asema on melko hyvä tänä vuonna ja hän raivaa helposti tieltään kaikki esteet.

JOUSIMIESJOUSIMIES

Vuoden tunnuskuva on hyvin kaunopuheinen: henkilö on syömässä mehukasta pihviä ravintolassa. Jousimies heittää haaveellisuutensa nurkkaan vuoden mittaiseksi hetkeksi ja muuttuu innokkaaksi materialistiksi. Taloudellinen tilanne paranee taatusti ja työssä on odotettavissa enemmän kiinnostusta työn tuloksia kuin varsinaista prosessia kohtaan. Kaikki läheiset eivät pidä tällaisesta muutoksesta Jousimiehen luonteessa, varsinkin jos tämä ryhtyy kitupiikiksi ja köyhäilijäksi.

KAURISKAURIS

Vuoden symboli on opettaja pitämässä mielenkiintoista luentoa oppilailleen. Kauris näyttäytyy tänä vuonna tavallista rauhaarakastavampana ja optimistisempana. Vuosi avaa Kauriille monia aikaisemmin suljettuna pysyneitä ovia, näyttää oikean tien ja antaa pääsyn uusiin tietoihin ja taitoihin. Tämä aika auttaa Kaurista järjestämään kaukomatkan sekä laajentamaan ja lujittamaan kansainvälisiä suhteita. Vuoden aikana Kauris saa systematisoitua jonkin asian järjestykseen. Yksityiselämässä suunta on parempaan.

VESIMIESVESIMIES

”Taiteilija maalaa taulua täysin uppoutuneena tekemiseen.” Vuosi on suotuisa salattujen asioiden esiintuomiselle, henkiselle elämälle, psykologian opiskelulle ja luovalle toiminnalle. Ajan mystisestä luonteesta huolimatta Vesimies selviytyy hienosti velvollisuuksistaan. Mahdollisesti löytyy uusi tulonlähde. Vuoden jälkimmäisellä puoliskolla Vesimiehen kannatta välttää rahallisia riskejä, hoitaa terveyttään paremmin ja tietysti välttää lain rikkomista kaikin tavoin.

KALATKALAT

Vuoden symboli on turistiryhmä laskemassa kuohuvaa koskea. Ikävää ei tule olemaan, vaan näköpiirissä on uusia suunnitelmia ja asioita, jotka vaativat Kalojen osallistumista. Kalat voi saada kutsun töihin tai opiskelemaan ulkomaille. Mitä tulee kumppanuussuhteisiin, niin vuoden loppupuolisko muistuttaa miinakentällä kävelyä. Kalat saa nyt todellisia ystäviä, ja samoin ajattelevat antavat täyden tukensa hänen ajatuksilleen. Taloudellisessa tilanteessa ei tapahdu perustavaa laatua olevia muutoksia.

© Ruslan Susi, tammikuu 2008

Etusivu